POZİSYON NO | EŞYANIN TANIMI | ÖLÇÜ BİRİMİ |
474 VERGİ HADDİ |
1 | 2 | 3 | 4 |
13.01 | Lak; tabii sakızlar, reçineler ve sakız reçineler ve yağ reçineler | ||
(pelesenkler gibi): | |||
1301.20.00.00.00 | – Arap zamkı | – | 70 |
1301.90 | – Diğerleri: | ||
1301.90.00.10.00 | – – Günlük | – | 70 |
– – Diğerleri | |||
– – – Saluz adası mastikası (Pistacia lentiscus cinsi ağaçların mastikası) : | |||
1301.90.00.21.00 | – – – – Tababette kullanılanlar | – | 50 |
1301.90.00.29.00 | – – – – Diğerleri | – | 50 |
– – – Zamk ve sakız reçineleri : | |||
1301.90.00.31.00 | – – – – Tababette kullanılanlar | – | 50 |
1301.90.00.39.00 | – – – – Diğerleri | – | 50 |
– – – Diğerleri : | |||
1301.90.00.41.00 | – – – – Lak | – | 70 |
– – – – Diğerleri : | |||
1301.90.00.91.00 | – – – – – Tababette kullanılanlar | – | 50 |
1301.90.00.99.00 | – – – – – Diğerleri | – | 50 |
13.02 | Bitkisel özsu ve hülasalar; pektik maddeler, pektinatlar ve | ||
pektatlar; agar -agar , bitkisel ürünlerden elde edilen yapışkan | |||
sıvılar ve kıvam verici maddeler (tadil edilmiş olsun olmasın): | |||
– Bitkisel özsu ve hülasalar: | |||
1302.11 | – – Afyon: | ||
1302.11.00.10.00 | – – – İlaç sanayiinde kullanılanlar | – | 100 |
– – – Diğerleri | |||
1302.11.00.90.11 | – – – – Haşhaş sapı konsantresi | – | 100 |
1302.11.00.90.12 | – – – – Afyon | – | 100 |
1302.12 | – – Meyan kökünden elde edilenler : | ||
– – – İlaç sanayiinde kullanılanlar | |||
1302.12.00.10.11 | – – – – Meyan balı | – | 100 |
1302.12.00.10.12 | – – – – Meyan özü | – | 100 |
– – – Diğerleri | |||
1302.12.00.90.11 | – – – – Meyan balı | – | 100 |
1302.12.00.90.12 | – – – – Meyan özü | – | 100 |
1302.13.00.00.00 | – – Şerbetçi otundan elde edilenler | – | 100 |
1302.14.00.00.00 | – – Efedra (Ephedra) bitkisinden elde edilenler | – | 100 |
1302.19 | – – Diğerleri: | ||
1302.19.05.00.00 | – – – Vanilya yağ reçineleri | – | 100 |
– – – Diğerleri: | |||
1302.19.70.10.00 | – – – – İlaç sanayiinde kullanılanlar | – | 100 |
– – – – Diğerleri | |||
1302.19.70.91.00 | – – – – – Pire otundan veya rotenon içeren bitkilerin köklerinden elde edilenler | – | 100 |
– – – – – Diğerleri: | |||
1302.19.70.99.10 | – – – – – – Stevia bitkisinden elde edilenler | – | 100 |
1302.19.70.99.90 | – – – – – – Diğerleri | – | 100 |
1302.20 | – Pektik maddeler, pektinatlar ve pektatlar: | ||
– – Kuru halde olanlar : | |||
1302.20.10.10.00 | – – – Pektik maddeler (pektinler) | – | 100 |
– – – Diğerleri | |||
1302.20.10.90.11 | – – – – Pektinatlar | – | 100 |
1302.20.10.90.12 | – – – – Pektatlar | – | 100 |
– – Diğerleri: | |||
1302.20.90.10.00 | – – – Pektik maddeler (pektinler) | – | 100 |
– – – Diğerleri | |||
1302.20.90.90.11 | – – – – Pektinatlar | – | 100 |
1302.20.90.90.12 | – – – – Pektatlar | – | 100 |
– Bitkisel ürünlerden elde edilen yapışkan sıvılar ve kıvam | |||
verici maddeler (tadil edilmiş olsun olmasın): | |||
1302.31 | – – Agar-agar : | ||
1302.31.00.10.00 | – – – Eterifiye veya esterifiye edilmiş olanlar | – | 50 |
1302.31.00.90.00 | – – – Diğerleri | – | 100 |
1302.32 | – – Keçi boynuzundan, keçi boynuzu tohumlarından ve Siyam | ||
baklası tohumlarından elde edilen yapışkan sıvılar ve kıvam | |||
verici maddeler (tadil edilmiş olsun olmasın) : | |||
– – – Keçiboynuzundan ve keçiboynuzu tohumlarından elde edilenler : | |||
1302.32.10.10.00 | – – – – Eterifiye veya esterifiye edilmiş olanlar | – | 50 |
1302.32.10.90.00 | – – – – Diğerleri | – | 100 |
– – – Siyam baklası tohumlarından elde edilenler : | |||
1302.32.90.10.00 | – – – – Eterifiye veya esterifiye edilmiş olanlar | – | 50 |
1302.32.90.90.00 | – – – – Diğerleri | – | 100 |
1302.39 | – – Diğerleri : | ||
1302.39.00.10.00 | – – – Eterifiye veya esterifiye edilmiş olanlar | – | 50 |
1302.39.00.90.00 | – – – Diğerleri | – | 100 |