POZİSYON NO | EŞYANIN TANIMI | ÖLÇÜ BİRİMİ |
474 VERGİ HADDİ |
1 | 2 | 3 | 4 |
19.01 | Malt hülasası; tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yer | ||
almayan esasını un, hububatın kabaca öğütülmesinden elde | |||
edilen küçük parçalar, kaba un, nişasta veya malt hülasası teşkil | |||
eden gıda müstahzarları (içinde kakao bulunmayanlar veya | |||
tamamen yağının alınması esasına göre hesaplanan içindeki | |||
kakao miktarı ağırlık itibariyle % 40’dan az olanlar); tarifenin | |||
başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan esasını 04.01 ila | |||
04.04 pozisyonlarında yer alan maddeler teşkil eden gıda | |||
müstahzarları ( içinde kakao bulunmayanlar veya tamamen | |||
yağının alınması esasına göre hesaplandığında içindeki | |||
kakao miktarı ağırlık itibariyle % 5’den az olanlar ): | |||
1901.10 | – Bebek veya küçük çocukların beslenmesinde kullanılan | ||
müstahzarlar (perakende satılacak hale getirilmiş): | |||
– – Esasını 04.01 ila 04.04 pozisyonlarında yer alan maddeler | |||
teşkil edenler: | |||
1901.10.00.11.00 | – – – Diyet mamaları | – | 75 |
1901.10.00.19.00 | – – – Diğerleri | – | 75 |
1901.10.00.20.00 | – – Esasını 04.01 ila 04.04 pozisyonlarında yer alan maddeler teşkil | ||
edenler ve ağırlık itibariyle %5’den az kakao içerenler | – | 100 | |
1901.10.00.90.00 | – – Diğerleri | – | 60 |
1901.20 | – 19.05 Pozisyonunda yer alan ekmekçilik mamullerinin hazırlan – | ||
masında kullanılan karışımlar ve hamurlar: | |||
1901.20.00.10.00 | – – Esasını 04.01 ila 04.04 pozisyonlarında yer alan maddeler | ||
teşkil edenler | – | 75 | |
1901.20.00.20.00 | – – Esasını 04.01 ila 04.04 pozisyonlarında yer alan maddeler teşkil | ||
edenler ve ağırlık itibariyle % 5’den az kakao içerenler | – | 100 | |
1901.20.00.90.00 | – – Diğerleri | – | 60 |
1901.90 | – Diğerleri: | ||
– – Malt hülasası: | |||
1901.90.11.00.00 | – – – Kuru hülasa oranı ağırlık itibariyle % 90 veya daha fazla olanlar | – | 70 |
1901.90.19.00.00 | – – – Diğerleri | – | 70 |
– – Diğerleri: | |||
1901.90.91.00.00 | – – – Katı süt yağı,sakkaroz, izoglikoz,glikoz veya nişasta içermeyen | ||
veya % 1,5’dan az katı süt yağı, % 5 sakkaroz ( invert şeker dahil) | |||
veya izoglikoz, % 5 glikoz veya nişasta içerenler (04.01 ila 04.04 | |||
pozisyonlarındaki ürünlerin toz halindeki gıda müstahzarları hariç) | – | 50 | |
– – – Diğerleri : | |||
1901.90.99.10.00 | – – – – Esasını 04.01 ila 04.04 pozisyonlarında yer alan maddeler | ||
teşkil edenler | – | 75 | |
1901.90.99.20.00 | – – – – Esasını 04.01 ila 04.04 pozisyonlarında yer alan maddeler teşkil | ||
edenler ve ağırlık itibariyle % 5’den az kakao tozu içerenler | – | 100 | |
– – – – Diğerleri | |||
1901.90.99.90.11 | – – – – – Fenilketonüri hastaları için düşük proteinli un | – | 60 |
1901.90.99.90.12 | – – – – – Fenilketonüri hastaları için düşük proteinli pirinç | – | 60 |
1901.90.99.90.13 | – – – – – Fenilketonüri hastaları için yumurta ikamesi | – | 60 |
1901.90.99.90.19 | – – – – – Diğerleri | – | 60 |
19.02 | Makarnalar (pişirilmiş veya et ile veya diğer maddelerle doldu- | ||
rulmuş veya başka şekilde hazırlanmış olsun olmasın) (spagetti, | |||
makaroni, şehriye, lazanya, gnocchi, ravioli, canelloni gibi); | |||
kuskus (hazırlanmış olsun olmasın): | |||
– Pişirilmemiş makarna (doldurulmamış veya başka şekilde | |||
hazırlanmamış) : | |||
1902.11 | – – Yumurta içerenler | ||
1902.11.00.00.11 | – – – Sadece yumurta ve makarnalık buğday (durum buğdayı) unu ve | ||
irmiği içerenler | – | 50 | |
1902.11.00.00.19 | – – – Diğerleri | – | 50 |
1902.19 | – – Diğerleri : | ||
1902.19.10.00.00 | – – – Ekmeklik buğday unu veya irmiği içermeyenler | – | 50 |
– – – Diğerleri | |||
1902.19.90.00.11 | – – – – Sebzeli olanlar | – | 50 |
1902.19.90.00.12 | – – – – Sade olanlar | – | 50 |
1902.19.90.00.13 | – – – – Fenilketonüri hastaları için düşük proteinli makarna | – | 50 |
1902.19.90.00.19 | – – – – Diğerleri | – | 50 |
1902.20 | – Doldurulmuş makarnalar (pişirilmiş veya başka şekilde | ||
hazırlanmış olsun olmasın): | |||
1902.20.10.00.00 | – – Ağırlık itibariyle % 20’den fazla balık, yumuşakça, kabuklu hayvan | ||
ve diğer su omurgasızları içerenler | – | 60 | |
– – Ağırlık itibariyle % 20’den fazla sosis ve benzerlerini, her cins et ve | |||
sakatatı içerenler (her türlü katı yağ dahil): | |||
1902.20.30.10.00 | – – – Et ve sakatat içerenler | – | 80 |
1902.20.30.90.00 | – – – Diğerleri | – | 75 |
– – Diğerleri: | |||
1902.20.91.00.00 | – – – Pişirilmiş | – | 75 |
1902.20.99.00.00 | – – – Diğerleri | – | 75 |
1902.30 | – Diğer makarnalar: | ||
1902.30.10.00.00 | – – Kurutulmuş | – | 75 |
1902.30.90.00.00 | – – Diğerleri | – | 75 |
1902.40 | – Kuskus: | ||
1902.40.10.00.00 | – – Hazırlanmamış kuskus | – | 50 |
1902.40.90.00.00 | – – Diğerleri | – | 75 |
1903.00.00.00.00 | Tapyoka ve nişastadan hazırlanan tapyoka benzerleri (flokon, | ||
dane, yuvarlak, kalbur içi kalıntısı veya benzeri şekillerde) | – | 50 | |
19.04 | Hububat veya hububat ürünlerinin kabartılması veya kavrulması | ||
suretiyle elde edilen gıda mamulleri (corn flakes gibi); tarifenin | |||
başka yerinde belirtilmeyen veya yer almayan ön pişirme ya – | |||
pılmış veya başka surette hazırlanmış dane (mısır hariç) veya | |||
flokon halindeki hububat veya diğer şekilde işlenmiş daneler | |||
(un, hububatın kabaca öğütülmesinden elde edilen küçük | |||
parçalar ve kaba un hariç) : | |||
1904.10 | – Hububat veya hububat ürünlerinin kabartılması veya kavrul – | ||
ması suretiyle elde edilen gıda mamulleri: | |||
– – Mısırdan elde edilenler: | |||
1904.10.10.10.00 | – – – Kakao içerenler | – | 100 |
1904.10.10.90.00 | – – – Diğerleri | – | 50 |
– – Pirinçten elde edilenler: | |||
1904.10.30.10.00 | – – – Kakao içerenler | – | 100 |
1904.10.30.90.00 | – – – Diğerleri | – | 50 |
– – Diğerleri: | |||
1904.10.90.10.00 | – – – Kakao içerenler | – | 100 |
1904.10.90.90.00 | – – – Diğerleri | – | 50 |
1904.20 | – Kavrulmamış hububat flokonlarından veya kavrulmamış hubu – | ||
bat flokonları ile kavrulmuş hububat flokonları yada kabartılmış | |||
hububat karışımlarından elde edilen hazır gıdalar : | |||
1904.20.10.00.00 | – – Esası kavrulmamış hububat flokonları olan “Müsli” tipi müstahzarlar | – | 75 |
– – Diğerleri: | |||
– – – Mısırdan elde edilenler : | |||
1904.20.91.10.00 | – – – – Kakao içerenler | – | 100 |
1904.20.91.90.00 | – – – – Diğerleri | – | 50 |
– – – Pirinçten elde edilenler : | |||
1904.20.95.10.00 | – – – – Kakao içerenler | – | 100 |
1904.20.95.90.00 | – – – – Diğerleri | – | 50 |
– – – Diğerleri : | |||
1904.20.99.10.00 | – – – – Kakao içerenler | – | 100 |
1904.20.99.90.00 | – – – – Diğerleri | – | 50 |
1904.30.00.00.00 | – Bulgur | – | 75 |
1904.90 | – Diğerleri: | ||
– – Pirinç | |||
1904.90.10.10.00 | – – – Kakao içerenler | – | 100 |
1904.90.10.90.00 | – – – Diğerleri | – | 75 |
– – Diğerleri | |||
1904.90.80.10.00 | – – – Kakao içerenler | – | 100 |
1904.90.80.90.00 | – – – Diğerleri | – | 75 |
19.05 | Ekmek, pasta, kek, bisküvi ve diğer ekmekçilik mamulleri (kakao | ||
içersin içermesin); hosti, eczacılıkta kullanılan boş ilaç kapsülleri, | |||
mühür güllacı, pirinç kağıdı ve benzeri ürünler: | |||
1905.10.00.00.00 | – Gevrek ekmek | – | 50 |
1905.20 | – Zencefilli ekmek ve benzerleri: | ||
1905.20.10.00.00 | – – Ağırlık itibariyle % 30’dan az sakkaroz (sakkaroz olarak ifade | ||
edilen invert şeker dahil) içerenler | – | 75 | |
1905.20.30.00.00 | – – Ağırlık itibariyle % 30 veya daha fazla fakat % 50’den az sakkaroz | ||
(sakkaroz olarak ifade edilen invert şeker dahil) içerenler | – | 75 | |
1905.20.90.00.00 | – – Ağırlık itibariyle % 50 veya daha fazla sakkaroz (sakkaroz olarak | ||
ifade edilen invert şeker dahil) içerenler | – | 75 | |
– Tatlı bisküviler, waffle ve gofretler : | |||
1905.31 | – – Tatlı bisküviler: | ||
– – – Çikolata veya kakao içeren diğer müstahzarlarla kısmen veya | |||
tamamen sıvanmış veya kaplanmış olanlar: | |||
1905.31.11.00.00 | – – – – Net muhtevası 85 gr.ı geçmeyen hazır ambalajlarda olanlar | – | 75 |
1905.31.19.00.00 | – – – – Diğerleri | – | 75 |
– – – Diğerleri : | |||
1905.31.30.00.00 | – – – – Ağırlık itibariyle % 8 veya daha fazla katı süt yağı içerenler | – | 75 |
– – – – Diğerleri: | |||
1905.31.91.00.00 | – – – – – Çift katlı doldurulmuş bisküviler | – | 75 |
– – – – – Diğerleri | |||
1905.31.99.00.13 | – – – – – – Fenilketonüri hastaları için düşük proteinli biskuvi | – | 75 |
1905.31.99.00.19 | – – – – – – Diğerleri | – | 75 |
1905.32 | – – Waffle ve gofretler: | ||
1905.32.05.00.00 | – – – Su muhteviyatı ağırlık itibariyle % 10’dan fazla olanlar | – | 75 |
– – – Diğerleri | |||
– – – – Çikolata veya kakao içeren diğer müstahzarlarla kısmen veya | |||
tamamen sıvanmış veya kaplanmış olanlar: | |||
1905.32.11.00.00 | – – – – – Net muhtevası 85 gr.ı geçmeyen hazır ambalajlarda olanlar | – | 75 |
1905.32.19.00.00 | – – – – – Diğerleri | – | 75 |
– – – – Diğerleri | |||
1905.32.91.00.00 | – – – – – Tuzlanmış (doldurulmuş olsun olmasın) | – | 75 |
– – – – – Diğerleri | |||
1905.32.99.00.11 | – – – – – – Fenilketonüri hastaları için düşük proteinli gofret | – | 75 |
1905.32.99.00.19 | – – – – – – Diğerleri | – | 75 |
1905.40 | – Gevrekler, kızartılmış ekmek ve diğer kızartılmış mamuller: | ||
1905.40.10.00.00 | – – Gevrekler | – | 75 |
1905.40.90.00.00 | – – Diğerleri | – | 50 |
1905.90 | – Diğerleri: | ||
1905.90.10.00.00 | – – Mayasız ekmek (matzos) | – | 50 |
– – Hosti, eczacılıkta kullanılan boş ilaç kapsülleri, mühür güllacı, | |||
pirinç kağıdı ve benzeri ürünler | |||
1905.90.20.00.11 | – – – Hosti | – | 50 |
1905.90.20.00.12 | – – – Eczacılıkta kullanılan boş ilaç kapsülleri | – | 50 |
1905.90.20.00.13 | – – – Mühür güllacı | – | 50 |
1905.90.20.00.14 | – – – Pirinç kağıdı | – | 50 |
1905.90.20.00.19 | – – – Diğerleri | – | 50 |
– – Diğerleri : | |||
1905.90.30.00.00 | – – – Bal, yumurta, peynir veya meyva içermeyen ve kuru madde | ||
üzerinden ağırlık itibariyle her biri % 5’i geçmeyen oranda şeker | |||
ve katı yağ içeren ekmekler | – | 50 | |
1905.90.45.00.00 | – – – Bisküviler | – | 75 |
1905.90.55.00.00 | – – – Aromalı veya tuzlu ürünler | – | 75 |
– – – Diğerleri: | |||
– – – – Ağırlıkça %5 veya daha fazla sukroz, invert şeker veya izoglikoz içerenler | |||
1905.90.70.00.17 | – – – – – Fenilketonüri hastaları için düşük proteinli ürünler | – | 75 |
1905.90.70.00.19 | – – – – – Diğerleri | – | 75 |
– – – – Diğerleri | |||
1905.90.80.00.11 | – – – – – Şeker hastaları için gluten ekmeği | – | 50 |
1905.90.80.00.13 | – – – – – Fenilketonüri hastaları için düşük proteinli ürünler | – | 50 |
1905.90.80.00.19 | – – – – – Diğerleri | – | 50 |