POZİSYON NO | EŞYANIN TANIMI | ÖLÇÜ BİRİMİ |
474 VERGİ HADDİ |
1 | 2 | 3 | 4 |
35.01 | Kazeinler, kazeinatlar ve diğer kazein türevleri; kazein tutkalları: | ||
3501.10 | – Kazein: | ||
3501.10.10.00.00 | – – Suni tekstil liflerinin imalatına mahsus olanlar | – | 15 |
3501.10.50.00.00 | – – Gıda ve yem ürünleri imalatı dışında diğer sanayiilerde kullanılmaya | ||
mahsus olanlar | – | 15 | |
3501.10.90.00.00 | – – Diğer kazeinler | – | 15 |
3501.90 | – Diğerleri: | ||
3501.90.10.00.00 | – – Kazein tutkalları | – | 25 |
– – Diğerleri | |||
3501.90.90.00.11 | – – – Sodyum kazeinat | – | 25 |
3501.90.90.00.19 | – – – Diğerleri | – | 25 |
35.02 | Albüminler (kuru madde üzerinden hesaplandığında ağırlık | ||
itibariyle % 80’den fazla peyniraltı suyu proteini içeren iki veya | |||
daha fazla peyniraltı suyu proteini konsantreleri dahil), albümi – | |||
natlar ve diğer albümin türevleri: | |||
– Yumurta albümini (ovalbümin): | |||
3502.11 | – – Kurutulmuş | ||
3502.11.10.00.00 | – – – İnsan gıdası olarak kullanılmaya elverişli olmayan veya elverişsiz | ||
hale getirilenler | – | 30 | |
3502.11.90.00.00 | – – – Diğerleri | – | 30 |
3502.19 | – – Diğerleri: | ||
3502.19.10.00.00 | – – – İnsan gıdası olarak kullanılmaya elverişli olmayan veya elverişsiz | ||
hale getirilenler | – | 30 | |
3502.19.90.00.00 | – – – Diğerleri | – | 30 |
3502.20 | – Süt albümini (iki veya daha fazla peyniraltı suyu proteini | ||
konsantreleri dahil) : | |||
3502.20.10.00.00 | – – İnsan gıdası olarak kullanılmaya elverişli olmayanlar veya elverişsiz | ||
hale getirilenler | – | 30 | |
– – Diğerleri: | |||
3502.20.91.00.00 | – – – Kurutulmuş (yaprak, pul, flokon, ve toz halinde) | – | 30 |
3502.20.99.00.00 | – – – Diğerleri | – | 30 |
3502.90 | – Diğerleri: | ||
– – Albüminler (yumurta albümini “ovalbümin” ve süt albumini “laktalbümin | |||
hariç): | |||
3502.90.20.00.00 | – – – İnsan gıdası olarak kullanılmaya elverişli olmayanlar veya elverişsiz | ||
hale getirilenler | – | 30 | |
3502.90.70.00.00 | – – – Diğerleri | – | 30 |
3502.90.90.00.00 | – – Albüminatlar ve diğer albümin türevleri | – | 30 |
3503.00 | Jelatin [dikdörtgen (kare dahil) şeklinde yapraklar halindeki jela – | ||
tin dahil, yüzeyi işlenmiş veya boyanmış olsun olmasın] ve jelatin | |||
türevleri; katı ihtiyokol; hayvansal menşeli diğer tutkallar (35.01 | |||
pozisyonundaki kazein tutkallar hariç): | |||
– Jelatin ve jelatin türevleri: | |||
3503.00.10.10.00 | – – Jelatin | – | 20 |
3503.00.10.20.00 | – – Jelatin türevleri | – | 20 |
– Diğerleri | |||
3503.00.80.00.11 | – – Katı ihtiyokol | – | 30 |
3503.00.80.00.12 | – – Kemik tutkalları | – | 30 |
3503.00.80.00.19 | – – Diğerleri | – | 30 |
3504.00 | Peptonlar ve bunların türevleri; tarifenin başka yerinde belirtil – | ||
meyen veya yer almayan diğer proteinli maddeler ve türevleri; | |||
deri tozu (kromla işlem görmüş olsun olmasın) | |||
3504.00.10.00.00 | – Bu faslın 1 no’lu ek notunda belirtilmiş olan konsantre süt proteinleri | – | 15 |
– Diğerleri : | |||
3504.00.90.00.11 | – – Thaumatine | – | 15 |
3504.00.90.00.19 | – – Diğerleri | – | 15 |
35.05 | Dekstrinler ve tadil edilmiş diğer nişastalar (önceden jelatinlen – | ||
miş veya esterifiye edilmiş nişastalar gibi) ; esası nişasta, dekstrin- | |||
ler veya tadil edilmiş diğer nişastalar olan tutkallar: | |||
3505.10 | – Dekstrinler ve tadil edilmiş diğer nişastalar: | ||
3505.10.10.00.00 | – – Dekstrinler | – | 50 |
– – Tadil edilmiş diğer nişastalar: | |||
3505.10.50.00.00 | – – – Esterifiye veya eterifiye edilmiş nişastalar | – | 50 |
– – – Diğerleri | |||
3505.10.90.00.11 | – – – – Kavrulmuş veya çözünebilen nişastalar | – | 50 |
3505.10.90.00.19 | – – – – Diğerleri | – | 50 |
3505.20 | – Tutkallar: | ||
– – Ağırlık itibariyle % 25’den az nişasta, dekstrin veya tadil edilmiş diğer | |||
nişastaları içerenler: | |||
3505.20.10.10.00 | – – – Leykom | – | 25 |
3505.20.10.90.00 | – – – Diğerleri | – | 50 |
– – Ağırlık itibariyle % 25 veya daha fazla fakat % 55 ‘den az nişasta | |||
dekstrin veya tadil edilmiş diğer nişastaları içerenler: | |||
3505.20.30.10.00 | – – – Leykom | – | 25 |
3505.20.30.90.00 | – – – Diğerleri | – | 50 |
– – Ağırlık itibariyle % 55 veya daha fazla fakat % 80’den az nişasta, | |||
dekstrin veya tadil edilmiş diğer nişastaları içerenler: | |||
3505.20.50.10.00 | – – – Leykom | – | 25 |
3505.20.50.90.00 | – – – Diğerleri | – | 50 |
– – Ağırlık itibariyle % 80 veya daha fazla nişasta, dekstrin veya tadil | |||
edilmiş diğer nişastaları içerenler: | |||
3505.20.90.10.00 | – – – Leykom | – | 25 |
3505.20.90.90.00 | – – – Diğerleri | – | 50 |
35.06 | Tarifenin başka yerinde belirtilmeyen veya yeralmayan müstahzar | ||
tutkallar ve diğer müstahzar yapıştırıcılar; tutkal veya yapıştırıcı | |||
olarak perakende satılmak üzere net ağırlığı 1 kilogramı geçmeyen | |||
ambalajlara konulmuş, tutkal veya yapıştırıcı olarak kullanılmaya | |||
uygun ürünler: | |||
3506.10 | – Tutkal ve yapıştırıcı olarak, perakende satılmak üzere net | ||
ağırlığı 1 kilogramı geçmeyen ambalajlara konulmuş, tutkal | |||
veya yapıştırıcı olarak kullanılmaya uygun ürünler : | |||
3506.10.00.10.00 | – – Soğuk tutkal | – | 25 |
– – Diğerleri | |||
3506.10.00.90.11 | – – – Solvent içerenler | – | 40 |
3506.10.00.90.19 | – – – Diğerleri | – | 40 |
– Diğerleri: | |||
– – Esası kauçuk veya 39.01 ila 39.13 pozisyonlarının polimerleri | |||
olan yapıştırıcılar: | |||
3506.91.10.00.00 | – – – Sadece veya esas itibarıyla düz panel göstergelerin veya | ||
dokunmatik ekran panellerinin imalinde kullanılan türdeki | |||
optik kullanıma uygun filmsiz ve optik kullanıma uygun geçici | |||
sıvı tutkallar | – | 40 | |
– – – Diğerleri: | |||
3506.91.90.10.00 | – – – – Soğuk tutkal | – | 25 |
– – – – Diğerleri: | |||
3506.91.90.90.11 | – – – – – Polivinil asetat esaslı emülsiyonlar (ahşap malzemeler için) | – | 40 |
3506.91.90.90.12 | – – – – – Sentetik reçineli (fenolik ve amino reçineleri) ahşap | ||
malzemeler için | – | 40 | |
3506.91.90.90.13 | – – – – – Solvent içerenler | – | 40 |
3506.91.90.90.19 | – – – – – Diğerleri | – | 40 |
3506.99 | – – DiğerIeri : | ||
3506.99.00.10.00 | – – – Çiriş | – | 25 |
– – – Diğerleri | |||
3506.99.00.90.11 | – – – – Solvent içerenler | – | 40 |
3506.99.00.90.19 | – – – – Diğerleri | – | 40 |
35.07 | Enzimler; tarifenin başka bir yerinde belirtilmeyen veya yer | ||
almayan müstahzar enzimler: | |||
3507.10.00.00.00 | – Peynir mayası ve bunun konsantreleri | – | 25 |
3507.90 | – Diğerleri: | ||
3507.90.30.00.00 | – – Lipoprotein lipaz; Aspergillus alkalin proteaz | – | 15 |
– – Diğerleri | |||
3507.90.90.00.11 | – – – Pepsin | – | 15 |
3507.90.90.00.12 | – – – Malt enzimleri | – | 15 |
3507.90.90.00.13 | – – – Trombin | – | 15 |
3507.90.90.00.19 | – – – Diğerleri | – | 15 |