EK-1 (Değişik:RG-7/1/2010-27455)
T.C.
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI
GERÇEK KİŞİLER İÇİN SU ÜRÜNLERİ RUHSAT TEZKERESİ
Adı Soyadı :
T.C. Kimlik No. :
Doğum Yeri :
Doğum Tarihi :
Dalış Belgesi :
Ruhsat Tipi :
Son Geçerlilik Tarihi :
İLETİŞİM ADRESİ :
Verildiği Yer :
Verildiği Tarih :
ONAYLAYAN :
Bu ruhsat tezkeresi 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile buna ait Yönetmelik hükümleri gereğince verilmiştir. Vize ettirilerek süresi uzatılabilir.
Belgede yer alan bilgilerde değişiklik olduğunda yenilenmesi zorunludur.
EK-2
T.C.
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜZEL KİŞİLER İÇİN SU ÜRÜNLERİ RUHSAT TEZKERESİ
1-TÜZEL KİŞİLİĞİN
A- Ünvanı :
B- Adresi :
C- Kuruluş Tarihi :
D- Ticaret Sicil No :
E- Yetkili Temsilcinin Adı ve Soyadı :
2-RUHSAT TEZKERESİNİN
A- Numarası :
B- Verildiği Tarih :
C- Verildiği Yer :
D- Süresinin Bittiği Tarih :
3-RUHSAT SAHİBİNİN YAPACAĞI AVCILIK TÜRLERİ
A-
B-
C-
D-
E-
4- RUHSAT SAHİBİ AYNI ZAMANDA GEMİ SAHİBİ VEYA DONATANI İSE GEMİYE AİT RUHSAT TEZKERESİNİN
A- Tarihi :
B- Numarası :
C- Verildiği Yer :
Bu Ruhsat Tezkeresi 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile buna ait Yönetmelik Hükümleri gereğince iki yıl için verilmiştir.
……………İl Müdürlüğü ……………Valiliği
…../ …../ ………. …../ …../ ……….
Süresi 2 (iki) yıl uzatılmıştır.
……………İl Müdürlüğü ……………Valiliği
…../ …../ ………. …../ …../ ……….
Süresi 2 (iki) yıl uzatılmıştır.
……………İl Müdürlüğü ……………Valiliği
…../ …../ ………. …../ …../ ……….
Süresi 2 (iki) yıl uzatılmıştır.
AÇIKLAMA:
EK-3 (Değişik:RG-7/1/2010-27455)
T.C.
TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI
BALIKÇI GEMİLERİ İÇİN SU ÜRÜNLERİ RUHSAT TEZKERESİ
Balıkçı Gemisinin Adı :
Aktivite Tipi :
Ruhsat Kod No. :
Filo Kayıt No. :
Bağlama Limanı :
Tam Boy (m.) :
Kütük Boy (m.) :
Tonaj (GRT) :
Tonaj (GT) :
Kütük Eni (m.) :
Kütük Derinliği (m.) :
Yapım Malzemesi :
Yapım Yılı :
Verildiği Yer :
Son Geçerlilik Tarihi :
Gemi Sahibi :
T.C. Kimlik No. :
İLETİŞİM ADRESİ :
Birincil Av Aracı :
İkincil Av Aracı :
Motor Markası :
Gücü (kW) :
Verildiği Tarih :
ONAYLAYAN :
Bu ruhsat tezkeresi 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile buna ait Yönetmelik hükümleri gereğince verilmiştir. Vize ettirilerek süresi uzatılabilir.
Belgede yer alan bilgilerde değişiklik olduğunda yenilenmesi zorunludur.
EK-4 (Mülga:RG-18/10/2001-24557)
EK-5
İÇ SULARA VE DENİZLERDEKİ İSTİHSAL YERLERİNE DÖKÜLMESİ YASAK OLAN ZARARLI MADDELER VE ALICI ORTAMA AİT KABUL EDİLEBİLİR DEĞERLER LİSTESİ
1-ATIKLARDA ARANACAK FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLER
A- SICAKLIK : Su ürünleri istihsal yerlerine deşarj edilen,sıcaklığı alıcı ortam sıcaklığını, akarsuda 3 0C den fazla,deniz ve içsularda 2 Cden fazla, bir (1) saatlik zaman aralığında yapılan ölçümlerde ise, 0.5 0Cden fazla değiştiren atık sular alıcı suya verilemez.
B- KOKU :Kokusu su ürünlerine zarar verecek nitelikte olan atıklar alıcı suya verilemez.
C- RENK :Gün ışığının en az % 10 unun 5 m. derinliğe geçmesine mani olan atıklar alıcı suya verilemez.
D- BULANIKLIK : Karıştığı soğuk göllerin berraklığını 10 Jackson, sıcak göllerin 25 Jackson, soğuk akarsuların 10 Jackson, ve sıcak akarsuların ise 50 Jackson bulanıklık değerinden daha fazla değiştiren atıklar alıcı suya verilemez.
E- pH :Alıcı suyun pH değerini 6.5 – 8.5 değerleri dışına çıkaran atıklar alıcı suya verilemez.
F- OKSİJEN : Alıcı suyun çözünmüş oksijen miktarını 6.0 mg/lt den aşağı düşüren atıklar alıcı suya verilemez.
G- ASKIDA KATI MADDE : Alıcı suyun askıda katı madde miktarını 30 mg/lt den daha yüksek değere çıkaran atıklar alıcısuya verilemez.
H- ÇAMUR : İşletme faaliyeti sonucu ve arıtma işleminden sonra oluşan çamur alıcı suya verilemez.
İ- RADYOAKTİF MADDELER: Ne surette olursa olsun rakyoaktif maddelerle bulaşmış atıklar alıcı suya verilemez.
2- ALICI ORTAMA AİT KABUL EDİLEBİLİR DEĞERLER
A- KİMYASAL MADDELER
KİMYASAL MADDENİN ADI | KABUL EDİLEBİLİR
(TOLERE) DEĞER (miligram/lt) |
1- ALÜMİNYUM | 0.07 |
2- AMONYUM İYONU | 0.02 |
3- ARSENİK | 0.1 |
4- ASETİK ASİT | 15.8 |
5- ASETON | 5.3 |
6- BAKIR | 0.01 |
7- BARYUM | 5.0 |
8- BERİLYUM | 0.015 |
9- BENZEN | 5.0 |
10- YAĞ VE GRES (Evsel Atıklardan) | 3.0 |
11- YAĞ VE GRES (Endüstriyel | 1.0 |
12- BOR | 3.0 |
13- BROM | 1.0 |
14- BÜTİL ALKOL | 0.2 |
15- BÜTİRİK ASİT | 100.0 |
16- CİVA | 0.004 |
17- ÇİNKO | 0.003 |
18- DEMİR | 0.7 |
19- MALAHİT YEŞİLİ | 0.1 |
20- PRİDİLMERKÜRASETAT | 0.5 |
21- TRİPAFLAVİN | 4.0 |
22- FORMALİN | 60.0 |
23- FENİLMERKÜRASETAT | 0.58 |
24- BENZOİK ASİT | 550.0 |
25- POTASYUM PERMANGANAT | 1.0 |
26- HİDROJEN PEROKSİT | 25.0 |
27- HEKSAMETİLENTETRAMİN | 5.0 |
28- KALSİYUM SİYANÜR | 1.5 |
29- LİZOL | 8.0 |
30- SAĞROTAN | 30.0 |
31- MALEİK ANHİDRİT | 30.0 |
32- DİETAOLAMİN | 80.0 |
33- DİETİLAMİN | 70.0 |
34- DİKLOROPROPEN | 40.0 |
35- DİMETİLAMİN | 30.0 |
36- DİMETİLDİOKSİN | 0.005 |
37- DİNİTROBENZEN | 1.0 |
38- DİNİTROKREZOL | 0.1 |
39- FENOL | 0.2 |
40- O-KREZOL | 2.3 |
41- M-KREZOL | 6.5 |
42- P-KREZOL | 4.0 |
43- Q-KSİLENOL | 4.0 |
44- M-KSİLENOL | 4.0 |
45- P-KSİLENOL | 2.0 |
46- PYROCATECHOL | 2.0 |
47- PİRİDİN | 5.0 |
48- FLOR İYONU | 1.5 |
49- FOSFAT IYONLARI | 15.0 |
50- GÜMÜŞ | 0.003 |
51- HALOJENLİ FENOLLER | 0.001 |
52- KADMİYUM | 0.01 |
53- KALAY | 1.2 |
54- KALSİYUM | 800.0 |
55- KARBONDİOKSİT (Serbest) | 5.0 |
56- KARBONMONOKSİT | 0.01 |
57- KLORFENOLLER | 0.02 |
58- O-KLORFENOL | 0.015 |
59- P-KLORFENOL | 0.06 |
60- M-KLORFENOL | 0.06 |
61- KLOR(Serbest) | 0.01 |
62- KLORÜR | 170.0 |
63- KATRAN | 0.1 |
64- KİNİNON | 0.1 |
65- KOBALT | 1.0 |
66- KURŞUN | 0.1 |
67- KROM | 0.1 |
68- KRESOL | 0.5 |
69- KSİLEN | 0.3 |
70- KÜKÜRTLÜ HİDROJEN | 0.3 |
71- LİTYUM | 33.0 |
72- MAGNEZYUM | 14.0 |
73- MANGANEZ | 1.0 |
74- METANETİYOL | 0.5 |
75- METİLAMİN | 10.0 |
76- MOLİBDEN | 64.0 |
77- NAFTALİN | 3.4 |
78- NAFTOL | 0.455 |
79- NİKEL | 0.3 |
80- NİTRAT İYONLARI | 4.2 |
81- NİTRİK ASİT | 0.01 |
82- NİTRİT İYONLARI | 10.0 |
83- OKSALİK ASİT | 20.0 |
84- OZON | 0.01 |
85- HAM PETROL | 0.003 |
86- NORMAL BENZİN | 10.0 |
87- SÜPER BENZİN | 30.0 |
88- MAZOT VE FUEL-OİL | 50.0 |
89- DENDRİN | 10.0 |
90- TOLUİDİN | 18.0 |
91- KİNOM | 5.0 |
92- MONONİTROTOLUEN | 10.0 |
93- DİNİTROTOLUEN | 10.0 |
94- TRİNİTROTOLUEN | 1.5 |
95- DİNİTROBENZEN | 2.0 |
96- TOLUEN | 10.0 |
97- FENANTREN | 1.0 |
98- POTASYUM | 50.0 |
99- REÇİNELER | 1.0 |
100- SOPANİNLER | 5.0 |
101- SELENYUM | 0.05 |
102- SİYANÜR | 0.02 |
103- SİYANHİDRİT ASİT | 0.05 |
104- SODYUM | 85.0 |
105- SÜLFAT | 90.0 |
106- SÜLFİT | 0.5 |
107- SÜLFÜR | 0.1 |
108- ÜRE | 17.1 |
109- TANNİK ASİT | 0.4 |
110- TOLUEN | 10.0 |
111- TOLUİDİN | 8.0 |
112- TRİETİLAMİN | 1.0 |
113- TRİNİTROTOULEN | 2.0 |
114- ALKİLBENZOL SÜLFONAT (ABS) | 0.1 |
115- LİNEER ALKİL SÜLFONAT(LAS) | 0.02 |
B-ZİRAİ MÜCADELE İLAÇLARI
AKTİF MADDENİN
ULUSLARARASI ADI |
KABUL EDİLEBİLİR
(TOLERE) DEĞER MİKROGRAM/LİTRE |
|
1- ALDRİN | (2) | 0.04 |
2- BHC | (1) | 2.0 |
3- CLORDANE | (1) | 37.5 |
4- CPYONRAHE | (1) | 2.0 |
5- ENDRİN | (1) | 0.2 |
6- HEPTACHLOR | (1) | 0.2 |
7- LİNDANE | (1) | 0.2 |
8- DDT | (1) | 0.6 |
9- DİCOFOL | (2) | 100.0 |
10- DİELDRİN | (1) | 0.3 |
11- ENDOSÜLFAN | (2) | 0.2 |
12- PERTHANE | (1) | 3.0 |
13- TDE (DDD) | (1) | 3.0 |
14- TOXAPHENE | (1) | 3.0 |
15- CHLOROBENZİLATE | (1) | 550.0 |
16- DİLAN | (1) | 16.0 |
17- TETRODİFON | (2) | 1100.0 |
18- STROBAN | (1) | 2.5 |
19- PARATHİON-ETHYL | (1) | 1.0 |
20- MONOCHROTOPHOS | (2) | 7000.0 |
21- DİCROTOPHOS | (2) | 600.0 |
22- DİOXATHİON | (2) | 14.0 |
23- DİAZİNON | (2) | 0.9 |
24- DİCHLORVOS | (2) | 0.07 |
25- EPN | (2) | 0.1 |
26- ETHİON | (2) | 0.01 |
27- AZİNPHOS-METHYL | (2) | 0.2 |
28- MALATHİON | (2) | 1.8 |
29- PARATHİON-METHYL | (2) | 96.0 |
30- MEVİNPHOS | (2) | 0.16 |
31- PHOSPHAMİDON | (2) | 3.8 |
32- TRİCHLORPHON | (2) | 8.1 |
33- CARBARYL | (2) | 1.3 |
34- ANİLAZİNE | (2) | 15.0 |
35- ATRAZİN | (2) | 12600.0 |
36- BAKIR SÜLFAT | (2) | 150.0 |
37- 2, 4-D İSOPROPYLESTER | (2) | 800.0 |
38- 2, 4-D BÜTYLESTER | (2) | 1300.0 |
39- 2,4-D BÜTYL+İZOPROPYLESTER | (2) | 1500.0 |
40- DALAPON | (2) | 6000.0 |
41- DİCAMPA | (2) | 5800.0 |
42- CAPTAFOL | (2) | 31.0 |
43- DİQUAT | (2) | 12300.0 |
44- DİÜRON | (2) | 380.0 |
45- FENTİN HYDROXİDE | (2) | 33.0 |
46- PARAQUAT | (2) | 3700.0 |
47- SİLVEX | (2) | 1200.0 |
48- SİMAZINE | (2) | 5000.0 |
49- SODYUM ARSENİTE | (1) | 36500.0 |
50- TRİFLURALİN | (2) | 11.0 |
51- VERNOLATE | (2) | 5900.0 |
AÇIKLAMA : (1) Bu maddelerin kullanımı ülkemizde yasaklanmış olup, etkilerinin uzun yıllar doğada olması nedeniyle listede yer almıştır.
(2) Halen ülkemizde ruhsatlı olarak kullanılan Zirai mücadele ilaçları.
C- FEKAL KOLİFORM :
Alıcı sudaki Fekal Koliform miktarı, 10 EMS/100 ml’den fazla olamaz. 100 ems/100ml olan değerler, ancak numunelerin %20 sinde bulunabilir.
D- TOPLAM KOLİFORM :
Alıcı sudaki toplam koliform miktarı, 70 EMS/100ml’den fazla olamaz. 230 EMS/100 ml.olan değerler, numunelerin % 10 unda bulunabilir.
E- E.COLİ :
Alıcı sudaki E.Coli miktarı 2 EMS/100 ml olmalıdır. Bu değer maksimum 7 EMS/100 ml olabilir.
EK-6 (Mülga tablo:RG-10/3/2010-27517)*
AÇIKLAMALAR:
(1) Atık suda bu parametrelerin birden fazlasının bulunduğu hallerde, her parametrenin tespiti için ayrı ayrı analiz yapılır. Ölçülen değerlerin, kabul edilebilir değerler içerisindeki % oranları hesaplanır. Bu % değerlerin toplamı 100’ü geçemez.
(2) Endüstriyel atıklarda BOI5 ve KOI için kabul edilebilir değerler, listede belirtilen kabul edilebilir değerlerin,1.5 katı alınarak uygulanır.
* Danıştay Onuncu Dairesinin Esas No. 2010/5519 sayılı dosyası üzerinden verdiği 19/1/2011 tarihli kararı ile bu Yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin 10/3/2010 tarihli ve 27517 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmış olan Su Ürünleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürütülmesi durdurulmuştur. Söz konusu Yönetmelik ile bu Yönetmeliğin 11 inci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları ile beşinci fıkrasında geçen “ve Ek-6’da” ibaresi, 12 nci maddesi ve Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-6 sayılı Sulara Boşaltılabilecek Atıklar tablosu yürürlükten kaldırılmıştır. Yürürlükten kaldırılan tablo aşağıdaki gibidir:
SULARA BOŞALTILABİLECEK ATIKLAR
PARAMETRELER | KABUL EDİLEBİLİR (TOLERE) DEĞER
MİLİGRAM / LİTRE |
||
1 – | Biyokimyasal Oksijen İhtiyacı
( BOI5 ) 20 °C |
(2) |
50.0 |
2 – | Kimyasal Oksijen İhtiyacı
( KOI ) |
(2) | 170.0 |
3 – | Askıda Katı Madde | 200.0 | |
4 – | Yağ ve Gres (Evsel Atıklardan) | 30.0 | |
5 – | Yağ ve Gres (Endüstriyel Atıklardan) | 10.0 | |
6 – | Fenoller | (1) | 5.0 |
7 – | Serbest siyanür | 0.06 | |
8 – | Toplam Siyanürler | 0.3 | |
9 – | Serbest Klor | 0.5 | |
10 – | Toplam Sülfür | 1.0 | |
11 – | Nitrat Azotu | 5.0 | |
12 – | Toplam Fosfor
(Değişik satır:RG-23/8/1995-22383) |
1.0 | |
13 – | Amonyak Azotu
(Değişik satır:RG-23/8/1995-22383) |
0.2 | |
14 – | Florür | 20.0 | |
15 – | Civa | (1) | 0.01 |
16 – | Kadmiyum | (1) | 0.05 |
17 – | Kurşun | (1) | 0.5 |
18 – | Arsenik | (1) | 0.5 |
19 – | Krom(Toplam) | (1) | 0.5 |
20 – | Bakır | (1) | 0.5 |
21 – | Nikel | (1) | 0.5 |
22 – | Çinko | (1) | 2.0 |
23 – | pH değeri | 5-9 | |
24 – | Zehirlilik | Seyreltilmemiş atıkta, test edilen balıkların 48 saat sonunda % 20 sinden fazlası ölmemelidir. | |
25 – | Fekal koliform | Çift kabuklu yumuşakçaların istihsal yerlerine deşarj edilecek atıklardan alınan numunelerde, Fekal Koliform miktarı 10 EMS/100 ml.den fazla olamaz. 100 EMS/100 ml. olan değerler ancak numunelerin % 20 sinde bulunabilir. Diğer su ürünlerinin yetiştirildiği veya istihsal edildiği alanlarda ise, atık su numunesinde Fekal Koliform 200 EMS/ 100 ml. den fazla olamaz.
Çift kabuklu yumuşakçalarda intervalvular (kabuklararası) sıvılarda Fekal Koliform miktarı ise 300 EMS/ 100 ml’den fazla olamaz. |
EK-7 (Değişik:RG-21/9/2008-27004)
ÇİFT KABUKLU YUMUŞAKÇALARDA KİMYASAL, TOKSİKOLOJİK VE MİKROBİYOLOJİK KABUL EDİLEBİLİR ÜST SINIR DEĞERLER | ||||||
ÜRÜN GRUBU | YAPILACAK ANALİZLER VE KABUL EDİLEBİLİR (Tolere) DEĞERLER | |||||
KİMYASAL (X1) | KABUL EDİLEBİLİR DEĞER (Yaş Ağırlık) | TOKSİKOLOJİK (X1) | KABUL EDİLEBİLİR DEĞER | MİKROBİYOLOJİK (X1) | KABUL EDİLEBİLİR DEĞER | |
CANLI | AĞIR METALLER | PSP | 100 g’da 80 Mikrogramdan az olmalıdır. | Fekal Koliform | Kabuklararası sıvıda ve ette 300 EMS/100 g | |
– Cıva | 0,5 mg/kg | |||||
– Kadmiyum | 1,0 mg/kg | ASP | g’da 20 Mikrogramdan az olmalıdır. | E. coli | Kabuklararası sıvıda ve ette 230 EMS/100 g | |
– Kurşun | 1,5 mg/kg | |||||
POLİSİKLİKAROMATİKHİDROKARBONLAR | DSP | Hiç bulunmamalıdır | Salmonella | 25 g Ette hiç bulunmamalıdır. | ||
-Benzo(a)piren | 10 μg/kg | V. parahaemolyticus | Hiç bulunmamalıdır. | |||
DİOKSİNLER | ||||||
Dioksinlerin toplamı en çok | 4,0 pg/g | |||||
Dioksinlerin ve benzeri PCBs’lerin toplamı en çok | 8,0 pg/g | |||||
DONDURULMUŞ VE İŞLENMİŞ | AĞIR METALLER | PSP | 100 g’da 80 Mikrogramdan az olmalıdır. | A- PATOJENLER | ||
– Cıva | 0,5 mg/kg | Salmonella | 25 g ette hiç bulunmamalıdır. n=5, c=0 | |||
– Kadmiyum | 1,0 mg/kg | |||||
– Kurşun | 1,5 mg/kg | V. parahaemolyticus | Hiç bulunmamalıdır. | |||
– Kalay (İnorganik) (X2) | 200 mg/kg | ASP | g’da 20 Mikrogramdan az olmalıdır. | V. cholera | Hiç bulunmamalıdır. | |
B- MİKROORGANİZMALAR (g’da) | ||||||
DSP | Hiç bulunmamalıdır | Staphylococcus aureus | n=5, c=2, m=100, M=1000 | |||
Koliform | n=5, c=2, m=10, M=100 | |||||
E. Coli | n=5, c=1, m=10, M=100 | |||||
POLİSİKLİKAROMATİKHİDROKARBONLAR | L. Monocytogenes | n=5, c=0 | ||||
Benzo(a)piren (Konservede dahil) | 10 μg/kg | |||||
DİOKSİNLER | ||||||
Dioksinlerin toplamı en çok | 4,0 pg/g | |||||
Dioksinlerin ve benzeri PCBs’lerin toplamı en çok | 8,0 pg/g | |||||
(X1) : Bu analizler üretim ve yetiştiricilik alanında yapıldığı taktirde, canlı üründe aranmaz. | ||||||
(X2) : Konserve ürünlerde. | ||||||
n : Analizi yapılması gereken örnek ünite sayısı. | ||||||
c : m ve M değerleri arasında değer gösteren kabul edilebilir maksimum örnek ünite sayısı. (Hatalı numune ünitelerinin kabul edilebilir maksimum sayısı.) | ||||||
m : Hatalı kabul edilen örnek ünitelerinin g’ında bulunmasına müsaade edilen mikroorganizma sayısı. (Hiçbir örnek M’den fazla değer gösteremez.) | ||||||
M : Örnek ünitenin g’ında kabul edilebilecek maksimum mikroorganizma sayısı. (Hiçbir örnek M’den fazla değer gösteremez.) |
EK-8 (Değişik:RG-21/9/2008-27004)
KABUKLULAR VE YUMUŞAKÇALARDA (KAFADAN BACAKLILAR, KARINDAN BACAKLILAR) KİMYASAL, MİKROBİYOLOJİK VE ORGANOLEPTİK KABUL EDİLEBİLİR DEĞERLER | |||||
A.CANLI |
|||||
YAPILACAK ANALİZLER VE KABUL EDİLEBİLİR (Tolere) DEĞERLER | |||||
ÜRÜN GRUBU | KİMYASAL | KABUL EDİLEBİLİR DEĞER (yaş ağırlık) | |||
KABUKLULAR (Karides, Kerevit , İstakoz , Yengeç vb.) | Ağır Metaller | ||||
– Cıva (X1) | 0,5 mg/kg | ||||
– Kadmiyum (X1) | 0,5 mg/kg | ||||
– Kurşun (X1) | 0,5 mg/kg | ||||
DİOKSİNLER (X1) | |||||
Dioksinlerin toplamı en çok | 4,0 pg/g | ||||
Dioksinlerin ve benzeri PCBs’lerin toplamı en çok | 8,0 pg/g | ||||
B. TAZE VE SOĞUTULMUŞ |
|||||
1. YUMUŞAKÇALAR (KAFADAN VE KARINDAN BACAKLILAR) | |||||
YAPILACAK ANALİZLER VE KABUL EDİLEBİLİR (Tolere) DEĞERLER | |||||
ÜRÜN GRUBU | ORGANOLEPTİK KRİTERLER | KİMYASAL | KABUL EDİLEBİLİR DEĞER (Yaş Ağırlık) | ||
PARAMETRE | KABUL EDİLEBİLİR | KABUL EDİLEMEZ | |||
YUMUŞAKÇALAR (KAFADAN VE KARINDAN BACAKLILAR) | Deri | – Deri rengi canlı veya donuk | – Rengi soluklaşmış, | Toplam Uçucu Bazik Azot (TVBN) | < 10 Uygun |
(Deniz Salyangozu, Ahtapot, | – Ete yapışık | – Etten kolaylıkla ayrılıyor | mg Azot/100 g | 10-15 Kabul Edilebilir | |
Mürekkep Balığı, Kalamar v.b.) | Et | – Çok sıkı, sert, sıkı | – Hafif gevşek, | > 15 Kabul Edilemez | |
– Beyaz, inci parlaklığında veya kireç beyazlığında | – Pembe beyaz veya hafif sarıya dönük | AĞIR METALLER | |||
– Cıva (X1) | 0,5 mg/kg | ||||
Kollar | – Koparılmaya dayanıklı veya direnç göstermekte | – Daha kolay koparılmakta | – Kadmiyum (X2) | 1,0 mg/kg | |
Koku | – Taze deniz yosunu kokusunda, hafif veya hiç kokusu yok | – Mürekkep kokusu | – Kurşun (X2) | 1,0 mg/kg | |
POLİSİKLİKAROMATİKHİDROKARBONLAR | |||||
Benzo(a)piren | 5,0 µg/kg | ||||
DİOKSİNLER | |||||
Dioksinlerin toplamı en çok | 4,0 pg/g | ||||
Dioksinlerin ve benzeri PCBs’lerin toplamı en çok | 8,0 pg/g |
2. KABUKLULAR | ||||||
YAPILACAK ANALİZLER VE KABUL EDİLEBİLİR (Tolere) DEĞERLER | ||||||
ÜRÜN GRUBU | PARAMETRE | ORGANOLEPTİK KRİTERLER | KİMYASAL | KABUL EDİLEBİLİR DEĞER (Yaş Ağırlık) | ||
KABUL EDİLEBİLİR | KABUL EDİLEMEZ | |||||
Karides ve Kerevit | Görünüm (Bütün Türler İçin) | Kabuk yüzeyi nemli ve ışıltılı,
Kaptan kaba aktarılma durumunda, karideslerin birbirlerine yapışmamaları, |
Kabuk yüzeyi mat, soluk ve nemini kaybetmiş, Karideslerde birbirlerine yapışma, Ette ağır amonyak kokusu oluşumu, Kum, mukus ve diğer maddelerle bulaşık, |
AĞIR METALLER | ||
-Cıva (X1) | 0,5 mg/kg | |||||
-Kadmiyum (X1) | 0,5 mg/kg | |||||
-Kurşun (X1) | 0,5 mg/kg | |||||
Görünüm (Kabuklu Karidesler) (Derin Su Karidesi) |
Rengi pembe veya açık solgun, açık kırmızı küçük beyaz lekeler veya kırmızımtrak pembede, beyaz noktalı mavimtrak pembeye, kabuğun göğüs kısmı açık renkte veya griye doğru dönüşüm, Aynı tarzda pembe renkte, kısmen koyu renklenmeye doğru değişim, |
Renkte koyulaşma ve kırmızımtrak pembeden gri ve koyu siyaha doğru dönüşüm,
Baştan kuyruğa kadar rengin kararması |
POLİSİKLİKAROMATİKHİDROKARBONLAR | |||
Benzo(a)piren | 5,0 µg/kg | |||||
DİOKSİNLER (X1) | ||||||
Et (Kabuğun ayıklanması sırasında ve sonrasında etin durumu) | Teknik açıdan kaçınılmaz et kayıpları olmakla birlikte kolaylıkla kabuğunun soyulması, az miktarda et kayıplarıyla daha az kolaylıkla kabuğundan ayrılma, Sıkı ancak sert değil veya daha az sıkı ve daha az sert |
Kabuktan ayırma sırasında et kaybının fazlalığı ve ayrılmanın zor olması,
Gevşek ve sıkılığını kaybetmiş |
Dioksinlerin toplamı en çok | 4,0 pg/g | ||
Dioksinlerin ve benzeri PCBs’lerin toplamı en çok | 8,0 pg/g | |||||
Parçalar | Nadiren karides parçaları kabul edilebilir veya az miktarda parça kabul edilebilir | Yoğun parçalanmış karides parçaları ile birlikte olması | ||||
Koku | Taze deniz yosunu kokusu veya koku yok, asidimsi koku | Tamamen deniz kokusunun kaybı, yoğun amonyak ve asit kokusu |
YAPILACAK ANALİZLER VE KABUL EDİLEBİLİR (Tolere) DEĞERLER | |||||
ÜRÜN GRUBU | PARAMETRE | ORGANOLEPTİK KRİTERLER | KİMYASAL | KABUL EDİLEBİLİR DEĞER (Yaş Ağırlık) | |
KABUL EDİLEBİLİR | KABUL EDİLEMEZ | ||||
Yengeç, Pavurya | Görünüm | – Doğal görünümde | – Doğal görünümü kaybolmuş, | AĞIR METALLER | |
Istakoz v.b. | – Renkte değişim, | -Cıva (X1) | 0,5 mg/kg | ||
– Kabuk yüzeyinde matlaşma, | -Kadmiyum (X1) | 0,5 mg/kg | |||
-Asidimsi koku | -Kurşun (X1) | 0,5 mg/kg | |||
Kabuk | – Soluk pembe veya pembeden portakal kırmızısına kadar değişen renkte, siyah leke yok | – Solma, | POLİSİKLİKAROMATİKHİDROKARBONLAR | ||
-Özellikle kabuk ve kuyruk kesimleri arasında grimsi renk, | Benzo(a)piren | 5,0 µg/kg | |||
-Siyah nokta | DİOKSİNLER (X1) | ||||
Göz ve solungaçlar | -Siyah parlak gözler veya donuk ve gri-siyah | – Solungaçlar koyu gri renkte, | Dioksinlerin toplamı en çok | 4,0 pg/g | |
-Pembe solungaçlar veya griye dönük | -Kabuğun sırt yüzünde yeşilimsi renklenme | Dioksinlerin ve benzeri PCBs’lerin toplamı en çok | 8,0 pg/g | ||
Koku | – Kabuklulara özgü hafif koku veya bu kokunun kaybolması, amonyak kokusu yok | – Ekşi koku | |||
Kuyruk eti | – Beyaza çalan mavimsi şeffaf et, yarı şeffaf değil, ancak renkte de değişim yok | – Etin görünümü donuk ve mat |
C. DONDURULMUŞ VE İŞLENMİŞ | ||||
YAPILACAK ANALİZLER VE KABUL EDİLEBİLİR (Tolere) DEĞERLER | ||||
ÜRÜN GRUBU | PARAMETRELER | |||
KABUKLULAR | KİMYASAL | KABUL EDİLEBİLİR (Tolere) DEĞER (Yaş Ağırlık) | MİKROBİYOLOJİK | KABUL EDİLEBİLİR DEĞER (Tolere) |
(Kerevit, Karides, İstakoz, Yengeç vb. ) | AĞIR METALLER | A-PATOJENLER | ||
– Cıva (X1) | 0,5 mg/kg | – Salmonella | 25 g’da olmayacak n=5, c=0 | |
– Kadmiyum (X1) | 0,5 mg/kg | B-MİKROORGANİZMALAR (g’da) | ||
– Kurşun (X1) | 0,5 mg/kg | – Staphylococcus aureus | n=5, c=2, m=100, M=1000 | |
– Kalay (İnorganik) (X3) | 200 mg/kg | – Koliform | n=5, c=2, m=10, M=100 | |
POLİSİKLİKAROMATİKHİDROKARBONLAR | – E. coli | n=5, c=1, m=10, M=100 | ||
Benzo(a)piren (X1) | 5,0 µg/kg | – L. monocytogenes | n=5, c=0 | |
DİOKSİNLER (X1) | ||||
Dioksinlerin toplamı en çok | 4,0 pg/g | |||
Dioksinlerin ve benzeri PCBs’lerin toplamı en çok | 8,0 pg/g | |||
KARINDAN BACAKLILAR | AĞIR METALLER | A-PATOJENLER | ||
Cıva | 0,5 mg/kg | – Salmonella | 25 g’da olmayacak n=5, c=0 | |
Kadmiyum | 1,0 mg/kg | |||
( Deniz Salyangozu vb. ) | Kurşun | 1,0 mg/kg | ||
Kalay (İnorganik) (X3) | 200 mg/kg | |||
POLİSİKLİKAROMATİKHİDROKARBONLAR | B-MİKROORGANİZMALAR (g’da) | |||
Benzo(a)piren | 5,0 µg/kg | – Staphylococcus aureus | n=5, c=2, m=100, M=1000 | |
DİOKSİNLER | – Koliform | n=5, c=2, m=10, M=100 | ||
Dioksinlerin toplamı en çok | 4,0 pg/g | – E. coli | n=5, c=1, m=10, M=100 | |
Dioksinlerin ve benzeri PCBs’lerin toplamı en çok | 8,0 pg/g | – L. Monocytogenes | n=5, c=0 | |
KAFADAN BACAKLILAR | AĞIR METALLER | A-PATOJENLER | ||
Cıva | 0,5 mg/kg | – Salmonella | 25 g’da olmayacak n=5, c=0 | |
(Ahtapot, Mürekkep balığı, Kalamar vb.) | Kadmiyum (X2) | 1,0 mg/kg | ||
Kurşun | 1,0 mg/kg | |||
Kalay (İnorganik) (X3) | 200 mg/kg | |||
POLİSİKLİKAROMATİKHİDROKARBONLAR | B- MİKROORGANİZMALAR(g’da) | |||
Benzo(a)piren | 5,0 µg/kg | – Mesofilik aerobik bakteri | n=5, c=2, m=106, M=107 | |
– Staphylococcus aureus | n=5, c=2, m=103, M=5×103 | |||
– Koliform | n=5, c=2, m=160, M=210 | |||
– E. coli | n=5, c=2, m=10, M=100 | |||
DİOKSİNLER | – L. monocytogenes | n=5, c=0 | ||
Dioksinlerin toplamı en çok | 4,0 pg/g | |||
Dioksinlerin ve benzeri PCBs’lerin toplamı en çok | 8,0 pg/g | |||
(X1): Kabuklular (Yengeç etinin kahverengi kısmı, istakoz ve benzeri büyük kabukluların (Nephropidae ve Palinuridae) baş ve göğüs etleri hariç) | ||||
(X2): İç organları alınmış halde aranır. | ||||
(X3): Konserve ürünler | ||||
n: Analizi yapılması gereken örnek ünite sayısı. | ||||
c: m ve M değerleri arasında değer gösteren kabul edilebilir maksimum örnek ünite sayısı ( Hatalı numune ünitelerinin kabul edilebilir maksimum sayısı ). | ||||
m: Hatalı kabul edilen örnek ünitelerinin g’ında bulunmasına müsaade edilen mikroorganizma sayısı ( Hiçbir örnek M’den fazla değer gösteremez). | ||||
M: Örnek ünitelerinin g’ında kabul edilebilecek maksimum mikroorganizma sayısı ( Hiçbir örnek M’den fazla değer gösteremez). | ||||
EK-9 (Değişik:RG-21/9/2008-27004)
BALIKLARDA ORGANOLEPTİK, KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KABUL EDİLEBİLİR DEĞERLER |
||||||||
YAPILACAK ANALİZLER VE KABUL EDİLEBİLİR (Tolere) DEĞERLER | ||||||||
ÜRÜN GRUBU | PARAMETRE | ORGANOLEPTİK KRİTERLER | KİMYASAL | |||||
PARAMETRE | KABUL EDİLEBİLİR (Tolere) DEĞER (Yaş ağırlık) | |||||||
KABUL EDİLEBİLİR | KABUL EDİLEMEZ | |||||||
GÖRÜNÜM | ||||||||
Balıklar | Deri | Canlı ve parlak, renk kaybı yok veya canlı fakat parlak olmayan renk Bazı türler için karın ile sırt arasında açık renk farkı veya daha az renk farkı |
Solgun, donuk renk, Derinin etten ayrılması |
Toplam Uçucu Bazik Azot (X4) ABVT (TVBN) mg Azot / 100 g. |
< 20 Uygun 20-28 Kabul Edilebilir > 28 Kabul Edilemez |
|||
Mukoza | Şeffaf ve akıcı (sulu) mukoza, sümüksü madde veya hafif bulanık mukoza | Sütlü mukoza, Donuk renkte, saydam değil |
Histamin (X3) | m=100 mg/kg M=200 mg/kg n=9 c=2 |
||||
Göz | Dışbükey (şişkin) şeffaf kornea veya hafif çökmüş yansımalar gösteren saydam tabaka Siyah parlak gözbebeği veya solgun göz bebeği |
Merkezde içbükey (*) Sütümsü kornea, Gri renkli gözbebeği |
||||||
Solungaçlar Parlak Renk |
Mukoza yok veya hafif berrak mukoza lekeleri Daha az renkli veya renk kaybına uğramış |
Sütümsü mukoza (sümüksü madde) | AĞIR METALLER | |||||
Cıva ( X1) (X6) (X7) Kadmiyum (X2) (X6) (X7) Kurşun (X6) (X7) |
0,5 mg/kg 0,05 mg/kg 0,3 mg/kg |
|||||||
Et (Karından Kesit) | Mavimsi, yarı şeffaf pürüzsüz, parlak veya kadifemsi cilalı, keçemsi Orijinal renginde bir değişiklik yok veya hafif değişmiş |
Saydamsız (*) | POLİSİKLİKAROMATİKHİDROKARBONLAR |
2 μg/kg |
||||
Benzo(a)piren (X6) (X7) | 2 μg/kg | |||||||
Omurga | Omurga boyunca renklenme yok veya hafif pembe Ayrılmadan kırılıyor veya yapışık |
Kırmızı (*) Yapışık değil (*) |
||||||
Organlar | Böbrekler, diğer organ kalıntıları ve aortun içindeki kan parlak kırmızı veya donuk kırmızı, kanda renk kaybı | Böbrekler, diğer organ kalıntıları ve kan kahverengimsi (*) | ||||||
Et | Sıkı ve esnek, pürüzsüz yüzeyli veya esneklikte azalma | Yumuşak ve gevşek (*) Kolayca deriden ayrılan pullar,(*) Pürüzlü yüzey |
DİOKSİNLER Dioksinlerin toplamı en çok (X6) (X7) – Dioksinlerin ve dioksin benzeri PCBs’lerin toplamı en çok (X8) |
4,0 pg/g 8,0 pg/g | ||||
Dioksinlerin toplamı en çok (X6) (X7) Dioksinlerin ve dioksin benzeri PCBs’lerin toplamı en çok (X8) |
4,0 pg/g
8,0 pg/g |
|||||||
Karın Zarı (periton) | Tamamen ete yapışık veya yapışık | Yapışık değil (*) | ||||||
Koku (Solungaçlar, deri, karın boşluğu) | Deniz yosunu kokulu veya ne kötü nede deniz yosunu kokulu | Ekşi | ||||||
Kıkırdaklı Balıklar | Gözler | Dış bükey, parlak ve ışıltılı veya az çökük ve ışıltı kaybolmuş Göz bebekleri küçük veya ovalleşmiş |
Sarımtrak renkli, iç bükey | |||||
Görünüm | Ölüm sertliğinde veya ölüm sertliğine yakın sertlikte veya sertlik durumu azalmış Deri üzerinde bir miktar açık renkte mukoza mevcut veya deri üzerinde ve özellikle ağız etrafında ve solungaç ağızlarında mukoza yok |
Ağız ve solungaç ağızlarında büyük miktarda mukoza | ||||||
Koku | Deniz yosunu kokusunda veya koku yok veya hafif koku, ancak amonyak kokusu yok | Sert (keskin) amonyak kokusu | ||||||
Yassı Balıklar (Dil, pisi) | Deri | Rengi canlı, parlak, ışıltılı veya canlı Mukoza sulu, Yapısı sert elastiki veya sert |
Rengi açılmakta, Deri katlı, Mukoza kalın, Gevşek ve yumuşak |
|||||
Görünüm | Yüzgeç kenarları yuvarlaklaşmış veya katı Yarı saydam |
Gevşek ve yumuşak | ||||||
Karın | Beyaz ve parlak renkte, Yüzgeçler etrafında mor yansımalar veya sadece yüzgeçler etrafında kırmızı lekeler |
Sarıdan yeşile dönmüş karın, Ette kırmızı lekeler |
||||||
ÜRÜN GRUBU | PARAMETRE | KONTROL ŞEKLİ | KABUL EDİLEBİLİR (Tolere) DEĞER | |||||
Balıklarda (Uskumrugiller, ringa ve benzeri balıklar, Atlantik, Pasifik Somonlar) | Sindirim Sistemi ve Kaslarda Parazit | Görsel Muayene | Hiç bulunmamalıdır. | |||||
B. DONDURULMUŞ VE İŞLENMİŞ | ||||||
YAPILACAK ANALİZLER VE KABUL EDİLEBİLİR (Tolere) DEĞERLER | ||||||
ÜRÜN GRUBU | FORMU | KİMYASAL | KABUL EDİLEBİLİR (Tolere) DEĞER (Yaş ağırlık) | MİKROBİYOLOJİK | KABUL EDİLEBİLİR DEĞER (Tolere) | |
BALIKLAR | DONDURULMUŞ | Histamin (X3) | m=100 mg/kg M=200 mg/kg n=9 c=2 | A-PATOJENLER | ||
– Salmonella | 25 g’da olmayacak n=5, c=0 | |||||
– V. parahaemolyticus | Hiç bulunmamalıdır. | |||||
– V. cholera | Hiç bulunmamalıdır. | |||||
AĞIR METALLER | B-MİKROORGANİZMALAR (g’da) | |||||
-Cıva (X1) (X6) (X7) | 0,5 mg / kg | – Mesofilik aerobik bakteri | n=5, c=2, m=106, M=107 | |||
-Kadmiyum (X2) (X6) (X7) | 0,05 mg / kg | – Staphylococcus aureus | n=5, c=2, m=103, M=5×103 | |||
-Kurşun (X6) (X7) | 0,3 mg / kg | – Koliform | n=5, c=2, m=160, M=210 | |||
POLİSİKLİKAROMATİKHİDROKARBONLAR | – E. coli | n=5, c=2, m=9, M=12 | ||||
Benzo(a)piren (X6) (X7) | 2 μg/kg yağda | – L. Monocytogenes | n=5, c=0 | |||
DİOKSİNLER | ||||||
– Dioksinlerin toplamı en çok (X6) (X7) | 4,0 pg/g | |||||
– Dioksinlerin ve dioksin benzeri PCBs’lerin toplamı en çok (X8) | 8,0 pg/g | |||||
İŞLENMİŞ | Histamin (X3) | m=200 mg/kg, M=400 mg/kg n=9, c=2 | A-PATOJENLER | |||
– Salmonella | 25 g’da olmayacak n=5, c=0 | |||||
AĞIR METALLER | – V. parahaemolyticus | Hiç bulunmamalıdır. | ||||
Cıva (X1) (X6) (X7) | 0,5 mg / kg | – V. cholera | Hiç bulunmamalıdır. | |||
Kadmiyum (X2) (X6) (X7) | 0,05 mg / kg | B-MİKROORGANİZMALAR (g’da) | ||||
Kurşun (X6) (X7) | 0,3 mg / kg | – Mesofilik aerobik bakteri | n=5, c=2, m=105, M=106 | |||
POLİSİKLİKAROMATİKHİDROKARBONLAR | – Staphylococcus aureus | n=5, c=2, m=102, M=5×103 | ||||
Benzo(a)piren (X6) (X7) (X9) | 2 μg/kg yağda | – Koliform | n=5, c=2, m=93, M=95 | |||
DİOKSİNLER | – E. coli | n=5, c=2, m=3, M=6 | ||||
– Dioksinlerin toplamı en çok (X6) (X7) | 4,0 pg/g | – L. Monocytogenes | n=5, c=0 | |||
– Dioksinlerin ve dioksin benzeri PCBs’lerin toplamı en çok (X8) | 8,0 pg/g | |||||
KONSERVE | Histamin (X3) | m=100 mg/kg M=200 mg/kg n=9 c=2 | Balık konservelerinin mikrobiyolojik kontrolü (Ticari Sterilite Kontrolü) | Steril olmalıdır. | ||
AĞIR METALLER | Clostridium spp. | Hiç bulunmamalıdır. | ||||
– Kalay (İnorganik) | 200 mg/kg | L. monocytogenes | n=5, c=0 | |||
DİOKSİNLER | ||||||
– Dioksinlerin toplamı en çok (X6) (X7) | 4,0 pg/g | |||||
– Dioksinlerin ve dioksin benzeri PCBs’lerin toplamı en çok (X8) | 8,0 pg/g | |||||
HAVYAR (X5) | AĞIR METALLER | – Toplam mesofilik aerobik bakteri | n=5, c=2, m=104, M=105 | |||
– Kalay (İnorganik) | 200 mg / kg | – E. coli | n=5, c=0 | |||
– Staphylococcus aureus | n=5, c=0 | |||||
DİOKSİNLER | – Salmonella | n=5, c=0 | ||||
– Dioksinlerin toplamı en çok (X6) (X7) | 4,0 pg/g | – Clostridium perfingens | n=5, c=2, m=10, M=102 | |||
– Dioksinlerin ve dioksin benzeri PCBs’lerin toplamı en çok (X8) | 8,0 pg/g | – L. monocytogenes | n=5, c=0 | |||
(*) : Bozulmanın daha ileri aşamasında | ||||||
(X1): Fener balıkları (Lophius spp.), Atlantik yayını/kedi balığı (Anarhichas lupus), Palamut (Sarda sarda), Yılan balıkları (Anguilla spp.), Kütük balığı (Hoplostethus spp.), Coryphaenoides rupestris , Kalkan benzeri yassı balık (Hippoglossus Hippoglossus) ,Kılıç balığı benzeri balıklar (Makaira spp.), (Istiophorus platypterus), Megrim (Lepidorhombus spp.), Barbunya (Mullus spp.), Turna (Esox lucius), Palamut/iri uskumruya benzer balık (Orcynopsis unicolor), Tavuk balığı (Tricopterus minutes), Portekiz köpek balığı (Centroscymnes coelolepis), Vatoz (Raja spp.), Mercan türü balıklar (Sebastes marinus, S.mentella, S. viviparus), Kıl kuyruk yılan balığı (Lepidopus caudatus, Aphanopus carbo), Mercan balıkları (Pagellus spp.), Köpek balığı (tüm türleri), Uskumru türü balıklar (Lepidocybium flavobrunneum, Ruvettus pretiousus, Gempylus serpens ), Mersin balığı (Acipenser spp.), Kılıç balığı (Xiphias gladius), Orkinos (Thunnus spp., Euthynnus spp. ve Katsuwonus pelamis) balıklar için: 1.0 mg /kg olarak uygulanır. | ||||||
(X2): Palamut ( Sarda sarda ), Karagöz (Diplodus vulgaris), Yılan balığı (Anguilla anguilla), Hamsiler (Engraulis spp.) Kefal (Mugil labrosus labrosus), İstavrit (Trachurus spp.), Luvarus imperialis, Sardalya (Sardina pilchardus), Sardalya türleri ( Sardinops spp.), Orkinos (Thunnus spp., Euthynnus spp. ve Katsuwonus pelamis), Dil balığı (Dicologoglossa cuneata) etleri için: 0.1 mg / kg olarak, Kılıç balığı (Xiphias gladius) eti için 0,3 mg/kg olarak uygulanır. | ||||||
(X3): Bakanlık talep ettiği taktirde Engraulidae, Scombridae, Clupeidae, Coryfenidae, Pomatomidae, Scombresosidae familyasına ait türlerde aranır. | ||||||
(X4): Organoleptik muayene sonucu şüphelenildiği taktirde tüm balık türlerinde aranır. | ||||||
(X5): Balık yumurtasından elde edilmiş havyar ve havyar benzeri ürünler. | ||||||
(X6): Balık, bütün halde tüketiliyorsa maksımum limit bütün haldeki balığa uygulanır. | ||||||
(X7): Balık karaciğeri (GTİP No: 0302 70 00) hariç uygulanır. | ||||||
(X8) : Yılan balığı eti (Anguilla anguilla) ve ürünleri için 12 pg/g uygulanır. | ||||||
(X9) : Füme edilmiş ürünlerde 5 μg/kg yağda | ||||||
n : Analizi yapılması gereken örnek ünite sayısı. | ||||||
c : m ve M değerleri arasında değer gösteren kabul edilebilir maksimum örnek ünite sayısıdır. (Hatalı numune ünitelerinin kabul edilebilir maksimum sayısı.) | ||||||
m : Hatalı kabul edilen örnek ünitelerinin g’ında bulunmasına müsaade edilen mikroorganizma sayısı. (Hiçbir örnek M’den fazla değer gösteremez.) | ||||||
M : Örnek ünitenin g’ında kabul edilebilecek maksimum mikroorganizma sayısı. (Hiçbir örnek M’den fazla değer gösteremez.) | ||||||
EK-10 (Mülga:RG-18/10/2001-24557) (Yeniden düzenleme:RG-15/2/2004-25374)
İDARİ PARA CEZASI KARARI | Seri No : | |
Karar No : | ||
Karar Tarihi : |
İDARİ PARA CEZASININ MUHATABI | |||||||||||||||||
Gerçek Kişi | Tüzel Kişilik | ||||||||||||||||
Vergi Kimlik No | Vergi Kimlik No | ||||||||||||||||
Adı ve Soyadı | Unvanı | ||||||||||||||||
Baba Adı | |||||||||||||||||
Ana Adı | |||||||||||||||||
Doğum Tarihi ve Yeri | Kanuni Temsilcisinin | Adı ve Soyadı | |||||||||||||||
Adresi | Görevi | ||||||||||||||||
Vergi Kimlik No | |||||||||||||||||
Balıkçı Gemisi | Vergi Dairesi Adı | ||||||||||||||||
Adı | Adresi | ||||||||||||||||
Ruhsat Kod No | |||||||||||||||||
Bağlama Limanı | |||||||||||||||||
Teknik Kütük No | |||||||||||||||||
İdari Para Cezasının | Yasal Dayanağı | 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 36’ncı maddesi ve Yönetmeliği | |||||||||||||||
Nedeni | |||||||||||||||||
Suçun İşlendiği Yer | |||||||||||||||||
Tarih ve Saat | |||||||||||||||||
Cezanın Miktarı | |||||||||||||||||
Ödeneceği Kuruluş | …………………… Malmüdürlüğü /Vergi Dairesi | ||||||||||||||||
İDARİ PARA CEZASINA İTİRAZ MERCİİ | Yetkili İdare Mahkemesi | ||||||||||||||||
SON İTİRAZ TARİHİ | Tebliğ tarihinden itibaren 7 gündür. | ||||||||||||||||
DÜZENLEYEN KONTROL GÖREVLİLERİ | |||||||||||||||||
Adı Soyadı | |||||||||||||||||
Görevi | |||||||||||||||||
Görev Yeri | |||||||||||||||||
Mühür /İmza
|
Mühür /İmza
|
||||||||||||||||
EK-11 (Ek:RG-15/2/2004-25374)
TUTANAK VE TEBLİGAT | Seri No: | |
Sıra No: | ||
Tarih : |
CEZANIN MUHATABI | Adı Soyadı | Adresi: | ||||
Unvanı | ||||||
Vergi Kimlik No | ||||||
1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun..……../………….……………………Yönetmeliğinin ………./………….. Numaralı Sirkülerin ……………. maddesinde yer alan hükme aykırı olarak ……………………………………………………………………………………. suçu işlediğiniz tespit edilmiştir.
Bu nedenle hakkınızda 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 36’ncı maddesinin …………….. bendinin …………… fıkrasına göre …………………………………………………………………………………… tutarında idari para cezası kesilmiş ve aşağıda adı soyadı ve imzaları bulunan heyet huzurunda tarafınıza tebliğ edilmiştir. Bahse konu idari para cezasını 30 gün içinde …………………………………………………………… Malmüdürlüğü/Vergi Dairesine ödemeniz gerekmektedir. Ödemediğiniz takdirde, para cezası 6183 sayılı Amme Alacakları Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre tahsil edilmektedir. İdari para cezalarına karşı tebliğ tarihinden itibaren en geç 7 gün içerisinde yetkili İdare Mahkemesine itiraz hakkınız bulunmaktadır. İtiraz, verilen bu para cezasının yerine getirilmesini durdurmaz. |
||||||
TEBLİĞ
EDEN |
Adı ve Soyadı/ Unvanı | Adı ve Soyadı/ Unvanı | ||||
İmza/Mühür |
İmza/Mühür |
|||||
TEBELLÜĞ EDEN* | Adı ve Soyadı / Unvanı | |||||
İmza | ||||||
İfadesi:
*Suçlu tebellüğ etmediği takdirde, bu durum kontrol görevlileri tarafından belirtilerek imzalanacaktır. Not: İfadenin daha uzun olması halinde başka bir kağıda devam edilecektir. |
||||||
EKİ | İdari Para Cezası Kararı ( ) adet
Zapt Tutanağı ( ) adet |
|||||
EK-12 (Ek:RG-15/2/2004-25374)
ZAPTETME (ELKOYMA) TUTANAĞI | No : | |||||||||
Tarih: | ||||||||||
ZAPTEDİLEN SU
ÜRÜNLERİ VE İSTİHSAL VASITALARININ |
Türü | Miktarı | Özelliği | |||||||
YALNIZ ………… KALEMDİR. | ||||||||||
ZAPTETME
GEREKÇESİ |
1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu/Yönetmeliği/ ………………………… Numaralı
Sirkülerin …………….. maddesi hükümlerine aykırı olarak hareket edildiğinden |
|||||||||
YASAL DAYANAK | 1 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 36/ ……. bendi/……… fıkrası | |||||||||
Yukarıda belirtilen su ürünlerine / istihsal vasıtalarına Su Ürünleri Kanununa aykırılık nedeniyle el konulmuştur. | ||||||||||
Teslim Alanlar | Teslim Eden
Adı Soyadı/ İmza |
|||||||||
Adı Soyadı | ||||||||||
Unvanı | ||||||||||
Mühür/İmza | ||||||||||